HTML

piettro

Véleményem. Történetem. Környezetvédelem. Számtech infók, amiket nehezen találtam, vagy közzé AKAROK tenni.

Címkék

anglia (7) apeh (1) autók (1) brugge (1) buhera (1) cab (1) cikk (1) diagram (1) excel (2) fotó (7) fotosop (1) gimp (1) google (1) hiba (1) hőszivattyú (1) hulladék (1) it (1) joomla (1) képlet (1) környezetvédelem (3) london (5) média (1) navigáció (1) passau (1) script (1) surfer (1) számítástechnika (1) szelektív (1) tipp (5) toussaud (1) út (7) vélemény (2) Címkefelhő

Friss topikok

IndaFotó képek

Médiaszerver és megosztás házilag - használjuk, amink már van!

2009.06.14. 13:47 piettro

Szerettem volna médiacentert otthonra úgy, hogy a központi tárban szereplő zenéket a lakásban bárhol lehessen hallgatni. Úgyhogy megnéztem, mi van itthon.:) A következő dolgok mind-mind tudnak egymáshoz kapcsolódni - kábellel, vagy anélkül.

Számítógépek: 1 db Pc, 1 notebook

Központi tár: NAS, D-Link DNS-323 250 GB
D-Link DI-524
Playstation Portable (wi-fi képes)
5+1 Genius házimozi rendszer (külön CD bemenet)
Philips Hi-Fi (külön CD bemenet)

A rendszer a következőképpen állt össze. A NAS-on tárolt zenéket megosztom a hálózaton, annak a gépnek a segítségével, ami éppen be van kapcsolva. Ehhez keresnem kellett egy megfelelő programot, a VLC-t és a Winamp-ot nem sikerült rábírnom a dologra. A Tversity viszont kíváló választásnak bizonyult (ingyenes progi). A router sugározza a jelet, a PSP fogja, és egy jack/RCA kábellel rá van dugva az éppen aktuális hifire, vagy füllhallgatóval hallgatom.
 

Ez így egszerűen hangzik. Ám mielőtt felhangozna az első dallam, pár dolgot konfigurálni kell.

A Tversityben meg kell adni egy zenemappa helyét : Library / File System / Folders / Add Item.
A PSP böngészőjében a localhost/4159 címen (localhost: a számítógéped IP címe) keresztül (érdemes elrakni a kedvencek közé) navigálunk a megfelelő tartalomhoz (Folders). A kívánt albumot kiválasztva, mentsük el azt az RSS gombra kattintva. Lépjünk ki a böngészőből, válasszuk az RSS csatornákat, és az albumo(ka)t már játszhatjuk is - bárhol, ameddig a wifi elér:), és bármivel, amihez van megfelelő kábel.
Persze, vihetném a notebook-ot is magammal a szobákba - de a PSP kisebb, és elegánsabb megoldás is.
A szép igazán az lenne, ha - az egyébként linuxot futtató - NAS-ra rá lehetne hegeszteni a Tversity-t, csak konfigurálni kellene egyszer, és a számítógépet be sem kellene kapcsolni.
Persze, akinek van mondjuk iPod-ja, meg x db dokkolóállomása, annak fenti sorok semmit nem jelentenek - de én nem fogok fölöslegesen új dolgokat beszerezni, inkább kihasználom a meglévő lehetőségeket.

Szólj hozzá!

Címkék: média tipp buhera

A bejegyzés trackback címe:

https://piettro.blog.hu/api/trackback/id/tr131184205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása