HTML

piettro

Véleményem. Történetem. Környezetvédelem. Számtech infók, amiket nehezen találtam, vagy közzé AKAROK tenni.

Címkék

anglia (7) apeh (1) autók (1) brugge (1) buhera (1) cab (1) cikk (1) diagram (1) excel (2) fotó (7) fotosop (1) gimp (1) google (1) hiba (1) hőszivattyú (1) hulladék (1) it (1) joomla (1) képlet (1) környezetvédelem (3) london (5) média (1) navigáció (1) passau (1) script (1) surfer (1) számítástechnika (1) szelektív (1) tipp (5) toussaud (1) út (7) vélemény (2) Címkefelhő

Friss topikok

IndaFotó képek

Utazás Angliába, 2. nap

2008.06.05. 22:07 piettro

2. nap: Csalagút, Dover, Canterbury, Rochester, este szállás

Dover fehér szikláiról híres. A szorost az erózió alakította ki, helyén valamikor szárazföld volt, a mai Weald délkeleti meghosszabbítása, amely összekötötte a brit főszigetet a mai kontinentális Európával. Az ó-Weald keleti vége Boulonnais fehér mészköves területe lehetett a francia Pas de Calais tartományban. A fehér mészkő a fő kőzet ezen a vidéken, az angol és a francia oldalon is, a felszíntől a földkéreg mélységeiig. A mészkő erózióját a szoros mindkét oldalán látványos sziklák illusztrálják. Híresek Dover fehér sziklái. Ez a kőzet kiváló anyag volt az alagútfúráshoz. (http://hu.wikipedia.org/wiki/Doveri-szoros)



A Canterbury katedrális Anglia egyik legrégebbi és leghíresebb keresztény központja, a canterbury-i anglikán püspökség székhelye. Amint azt Geoffrey Chaucer Canterburyi mesék című művéből (is) tudjuk, a katedrális megépítése óta fontos zarándokhely.

Mint építészeti műemlék, 1988 óta a kulturális Világörökség része, a Szent Ágoston-apátsággal és a Szent Márton-templommal együtt.

Bővebben: wikipedia

Szólj hozzá!

Címkék: fotó anglia út

A bejegyzés trackback címe:

https://piettro.blog.hu/api/trackback/id/tr93505901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása