HTML

piettro

Véleményem. Történetem. Környezetvédelem. Számtech infók, amiket nehezen találtam, vagy közzé AKAROK tenni.

Címkék

anglia (7) apeh (1) autók (1) brugge (1) buhera (1) cab (1) cikk (1) diagram (1) excel (2) fotó (7) fotosop (1) gimp (1) google (1) hiba (1) hőszivattyú (1) hulladék (1) it (1) joomla (1) képlet (1) környezetvédelem (3) london (5) média (1) navigáció (1) passau (1) script (1) surfer (1) számítástechnika (1) szelektív (1) tipp (5) toussaud (1) út (7) vélemény (2) Címkefelhő

Friss topikok

IndaFotó képek

A papírszeméthegyeken túl

2011.09.20. 10:51 piettro

 Most, hogy minden szelektív hulladékgyűjtőt végleg eltüntettek a környékünkről, és megint még többet talpalhatok a következőig ismét eszembe jutott a kérdés, vajon hányszor fizetem ki a postaládámba bedobált ingyenes szórólapokat?

Először is, a nekem elvileg ingyenes reklámújságban történő megjelenésre szánt költséget beépítik a reklámozott termék árába. Másodszor, fizetik a szórólapot terjesztőt is, nyilván ez is reklámköltség.

A terjesztő márpedig bedobja a postaládába, ha az szétfeszül is, és nem kérhetem, hogy ne dobja be, hiszen őt azért fizetik. Tehát naponta akár 1 kg szórólapot is "begyűjtök", amit persze sohasem olvasok el, a kapu mellé van készítve a gyűjtőláda, egyből megy oda. Amit természetesen környezettudatos módon a szelektív gyűjtőbe viszek.

Autóval persze csak akkor, ha éppen útba esik. Ugyanis autóval vinni a szelektíven gyűjtött hulladékot nagy luxus és pazarlás, a keletkező szén-dioxid vélhetően több, mint amennyit megspórolok a szelektív gyűjtéssel.

Ez gondolom mindenkinek világos: a szelektív hulladékgyűjtéssel amellett, hogy kisebb kukát kell fizetni (spórolás) a hulladékok újra termelésbe vonásával kíméljük a környezetet. A különféle gyártási technológiák, a közlekedés, stb. okozta hatásokat szoktak szén-dioxid kibocsátással is jellemezni, a szén-dioxid meg ugye üvegházhatású gáz. Tehát szelektív gyűjtés = kevesebb szén dioxid.

És itt jön a harmadik díj, amit megfizetek, az irdatlan drága szemétdíj, amibe nyilván beleszámít a szelektív gyűjtőedények kihelyezése, a begyűjtés költségei. És ahogy elnézem a papírgyűjtő kuka tartalmát, legnagyobb mennyiségben pont a szórólapok vannak benne!

A (reklámújság) gyártóknak persze ez jó üzlet, de én kénytelen vagyok elviselni az irdatlan mennyiségű szemetet ami beáramlik az otthonomba (postaláda kell, de amúgy is bedobálnák a kapu felett), ráadásul még fizethetek is érte. Le a reklámújságokkal!

Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem hulladék szelektív

A bejegyzés trackback címe:

https://piettro.blog.hu/api/trackback/id/tr153240443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása